Ampumajaosto - Pyhäselän Metsästäjät ry

Ampumajaosto Pyhäselän Metsästäjät ry

Toimintakertomus 2018

1213Kulunut vuosi 2018 oli ampumaradalla edelleen rakentamisen aikaa. Syksyllä 2016 käynnistetty Leader-hanke eteni hyvin ja rakennusten osalta saatiin työt valmiiksi. Penkkatöitä jatketaan vielä vuonna 2019. Äänivallien rakennustyöt edistyivät erittäin hyvin. Saimme merkittävän määrän maa-ainesta Hammaslahteen rakennettujen rakennusten pohjilta. Hirviradan viereinen äänivalli saatiin kokonaan valmiiksi.

Maaliskuun kokouksessa vahvistettiin ammuttajat ja ammuntapäivät haulikkoradoille sekä vahvistettiin kilpailukalenteri vuodelle 2019. Ammuntapäivät sekä kilpailukalenteri olivat jakelussa jäsentiedotteen yhteydessä.

Kesän ohjelmaan kuuluivat mm. kiekonammunnat, hirviammunta harjoitukset, hirvikävely/hölkkä, kuin myös hirvi- ja karhu koeammunnat. Haulikossa ja pienoishirvessä järjestettiin seuranmestaruuskilpailut, sekä luodikkolajeissa pidettiin myös seuran- ja pitäjänmestaruuskilpailut.

Skeet- ja trap-radoilla toiminta aloitettiin toukokuun puolivälin paikkeilla. Skeet- ja trap-radoilla ammutettiin kolmena kertana viikossa, tiistai ja torstai iltaisin sekä lauantaisin päivällä. Lisäksi yrityksiä saatiin mukaan erittäin runsaasti ja tämä osaltaan kasvatti ammuntakertoja merkittävästi. Ammuntoja pidettiin lokakuulle asti. Radalla ammuttiin kiekkoja n. 60000 kpl.

Loppuvuonna aloitettiin pistooliradan rakennustyöt sekä pienoiskivääri ja 300 m radan rakennustyöt. Näitä töitä jatketaan tulevana kesänä.

Toimintasuunnitelma 2019

Rakennustyöt jatkuvat radalla vuonna 2019 uusilla kohteilla. Tarkoitus on rakentaa pienoiskiväärille ampumapaikka pienoishirviradan viereen ja uutena ratana aloitetaan 300 m radan rakennustyöt. Vastapenkkaa korotetaan ja rakennetaan turvavalli. Pro Onkamojärven kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti saadaan maa-ainesta turvavallin ja muidenkin alueiden viimeistelyyn.

Stora Enso jatkaa kuorikkeen ajoa turvavalleihin ja lisäksi jatketaan pistooliradan rakennustyötä. Haulikkoratojen penkkatyöt jatkuvat edelleen ja penkkoihin toivotaan saatavan maa-ainesta merkittäviä vielä lisää.

Ampumaradalla tullaan tuttuun tapaan järjestämään haulikko ja luodikko ampumaharjoituksia. Hirviammunta harjoitukset, hirvikävelyt, kuin myös hirvi- ja karhu koeammunnat kuuluvat kesän ohjelmaan. Mahdollisesti järjestämme myös compak-sporting tapahtuman, mikäli kiinnostusta ja mahdollisuuksia on.

Kilpailukalenteri päivitetään ja ammutuspäivät sekä ammuttajat valitaan haulikkoradoille maalis-huh-tikuun aikana ja tiedot ovat jakelussa viimeistään jäsentiedotteen yhteydessä. Uudistamme kiekkoratojen ammutustekniikkaa langattomalla sovelluksella, joka vähentää jossain määrin ammuttajien tarvetta

Uusi haulikkorata

Tulevana kesänä rakennetaan kokonaan uusi sportin rata haulikkoradan yhteyteen. Laitteet hankitaan heti keväällä ja työt niiden kuntoon saattamiseksi aloitetaan heti keväällä. Nyt on mahdollisuus nuorilla sekä varttuneemmilla haulikko harrastajilla mahdollisuus lähteä mukaan kokonaan uuteen lajiin. Toivottavasti tämä tuo piristystä myös talkooväen osalle.

Skeet- ja trap-radoilla toiminta aloitetaan kevään edistyessä. Tulevanakin kautena on tarkoitus ammuttaa haulikkoradoilla kolme kertaa (ti-to-la)viikossa sekä lisäksi järjestetään yrityksille ja muille erilaisille järjestöille ammuntoja. Huoltorakennuksemme mahdollistaa erilaiset kahvi/ruokailupalvelut ja näitä palveluja on tarkoitus kehittää yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa.

Tulevankin vuoden aikana tullaan radalla järjestämään talkoita radan kunnostukseen saadun Leader-rahoituksen turvin, joten talkootunteja tulee kertymään.

Maa-aineksen ajaminen alueelle valleja varten haittaa hieman radan toimintaa aika ajoin, mutta koitetaan vaan kestää se.

Tiedottaminen tapahtuu sähköpostilla, sekä verkkosivujen ja erilaisten muiden kanavien kautta. Töitä riittää kaikille halukkaille ja toivomme uusien talkoolaisten tarttuvan haasteeseen.

Ampumajaosto