Metsästyshaulikko & skeet

Metsästyshaulikko & skeet-ammunta Joensuussa Hammaslahden ampumaradalla

Hammaslahden ampumaradalla Joensuun läheisyydessä on kaksi Skeet haulikkorataa, jossa järjestetään ohjattua Metsästyshaulikko- sekä Skeet-haulikkoammuntaa.

Pääpaino radalla on metsästyhaulikossa, skeetin mukaisen heittojärjestyksen saa erikseen pyytämällä.

Skeet-rata

Skeetrata on puoliympyrän muotoinen. Sen kaarella vasemmassa päässä on korkea heitintorni A ja oikeassa päässä matala B. Tornien välinen etäisyys on noin 36 m.

Skeettiradan vasen reuna.

Skeettirata, Hammaslahden ampumarata

Skeettiradan keskiosa.

Skeettirata, Hammaslahden ampumarata

Skeettiradan oikea reuna.

Skeettirata, Hammaslahden ampumarata

Ammunnan kulku

Kiekot heitetään korkeasta tornista noin 3 m korkeudelta vinosti kohti matalaa tornia ja vastaavasti matalasta tornista noin 1 m korkeudelta kohti korkeaa tornia. Kiekot lentävät aina samalla tavalla. Kiekkojen lentonopeus on noin 90 km/h ja lentopituus 65- 67 m. Sallittu ampuma-alue on noin tornien välinen matka.

Ampumapaikat, joita on kahdeksan, ovat puoliympyrän kaarella, siten että 1 paikka on korkean tornin juurella ja paikka 7 on matalan tornin edessä, paikat 2 – 6 ovat kaarella noin 8 m etäisyydellä toistaan ja paikka 8 tornien välisellä linjalla keskellä rataa. Ampuja seisoo valmiusasennossa rintamasuunta radan keskelle, pitäen asetta molemmin käsin piippu koholla silmien korkeudella, aseen perä on kiinni vartalossa lonkan korkeudella. Kiekot heitetään ampujan pyynnöstä, 0 – 3 sek kuluessa. Kun kiekko lähtee, ase nostetaan olkaan ja viedään kiekon lentoradan mukaan. Kun kiekko saavutetaan ja päästään sen ohi eli saadaan ns. ennakkoa, laukaistaan ase.

Metsästysammunnassa ammutaan ampumapaikoilta 1 ja 2, sekä 6 ja 7 ensin B-tornista tuleva kiekko, sen jälkeen välittömästi A-tornista heitetty kiekko. Ampumapaikoilta 3-4-5 ammutaan kaksi A-tornista tulevaa ja kaksi B-tornista tulevaa kiekkoa järjestyksessä B-A-B-A. Ampumapaikalta 8 ammutaan viisi kiekkoa järjestyksessä B-A-B-A-A. Ammunta suoritetaan siten, että kaikki ampujat ampuvat vuoron perään samalta ampumapaikalta, jonka jälkeen kaikki siirtyvät seuraavalle paikalle jne. Jokaista kiekkoa saa ampua yhdellä patruunalla.

Skeetin sarjaan kuuluu 7 yksittäiskiekkoa ja 9 kaksoiskiekkoa tietyn järjestelmän mukaisesti. Kaksoiskiekot heitetään molemmasta tornista yhtä aikaa.

Tervetuloa Skeetradalle

Olitpa kokeneempi haulikkoampuja tai vasta harrastuksen aloittava, kokeneet ammunnanvalvojamme antavat mielellään neuvoa ja opastusta oikean ampuma-asennon suhteen, sekä vinkkejä mm. ennakon ottamiseen.