Metsästys­trap

Metsästystrap-ammunta Joensuussa Hammaslahden ampumaurheilukeskuksessa

Hammaslahden ampumaurheilukeskuksessa Joensuun läheisyydessä on yksi Trap haulikkorata, jossa järjestetään ohjattua Metsästystrap-haulikkoammuntaa.

Haulikkoradat ovat oikealla puolella tulosuunnasta katsottuna, sen jälkeen kun tullaan portista sisään.

Metsästystrapin kulku

Metsästystrap-ammunnassa on ammunnanvalvoja ja viisi ampumapaikkaa, joista ammutaan aina ampujasta poispäin lähtevää kiekkoa. Käytössä on yksi laukaus per kiekko. Kerrallaan samanaikaisesti voi olla ampumassa viisi henkilöä. Yhdeltä ampumapaikalta ammutaan vuorotellen yhteensä viisi laukausta, jonka jälkeen vaihdetaan ampumapaikkaa. Aseen saa ladata vasta omalla ampumavuorolla. Kierros on päättynyt, kun kaikki 5 ampumapaikkaa on kierretty (yhteensä 5 x 5 = 25 laukausta).

Metsästystrapin kulku

Kiekko lähtee liikkeelle aina ampujan pyynnöstä (ammunnanvalvojan painaessa nappia) ja kiekot lähevät heittimestä satunnaisesti 45-60° leveälle sektorille. Eri ampumapaikoista saa harjoiteltua monipuolisesti ennakon ottamista pois päin lähtevään kiekkoon, sekä ampumista eri ampumakulmista.

Olitpa kokeneempi haulikkoampuja tai vasta harrastuksen aloittava, kokeneet ammunnanvalvojamme antavat mielellään neuvoa ja opastusta oikean ampuma-asennon suhteen, sekä vinkkejä mm. ennakon ottamiseen.