Metsästyskartat

Tässä artikkelissa käsitellään metsästyskarttojen hyödyntämistä Pyhäselän Metsästäjien mailla. Ajantasaiset kartat auttavat jäseniä metsästämään turvallisesti.

Karttaohjelmat metsästäjän avuksi

Pyhäselän Metsästäjät ry:n ajantasaiset metsästyskartat ovat saatavilla Oma riista -palvelussa, joka on Suomen riistakeskuksen tarjoama sähköinen asiointipalvelu metsästäjille. Lisäksi seuran maanvuokraussopimuksia ylläpidetään Reviiri-karttaohjelmassa, jonka kartat saa näkymään b-bark-sovelluksen ilmaisversiossa.

Karttaselain-sovelluksen avulla seuran metsästysmaat saa kätevästi näkyviin. Toiminnon käyttö vaatii voimassa olevan Plus-tilauksen.

1. Oma riista -palvelun käyttöönotto

Oma riista -tunnukset kannattaa luoda pöytäkoneella tai kannettavalla, sillä mobiilisovelluksessa tunnusten luontia ei voi viedä loppuun asti. Tunnusten luonnin jälkeen voit ladata Oma riista -sovelluksen Google Play -kaupasta (Android) tai Apple-kaupasta (iPhone). Tunnusten luontiin tarvitset henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen.

Oma riista -tunnuksen luontivaiheet:

 1. Luo Oma Riista -tunnukset tästä linkistä
 2. Ilmoita metsästäjänumerosi Jari Partaselle (ks. Seuran yhteystiedot)
 3. Jari lähettää sinulle kutsun Oma Riista -palveluun
 4. Hyväksy kutsu pöytäkoneella (mobiilisovelluksessa kutsua ei voi hyväksyä)
 5. Sen jälkeen näet Oma Riista -palvelusta Pyhäselän Metsästäjien ajantasaiset metsästyskartat (esim. hirvijahti, pienpedot ja pienriista)

2. Reviiri-ohjelman käyttöönotto

Reviiri-karttaohjelmaa käytetään maanvuokraussopimusten ylläpitoon. Sen käyttö on ilmaista seuran jäsenille ja koejäsenille. Tunnukset Reviiriin saa Jari Partaselta tai Lauri Hakkaraiselta (ks. Seuran yhteystiedot).

Karttaohjelmalla seuran jäsenet näkevät seuralle vuokratut maa-alueet ja metsästysrajoitukset. Ohjelmasta voi tulostaa metsästyskarttoja eri metsästysmuodoille.

Reviiri-kartat näkyvät Tracker-sovelluksen ilmaisessa versiossa. 

Kun olet saanut Reviiri-käyttäjätunnuksen seurasi toimihenkilön tekemänä, voit kirjautua järjestelmään Tracker-sovelluksen asetusvalikon kautta.

Syötä Reviiri-käyttäjätunnuksesi ja salasanasi niille tarkoitettuihin kenttiin ja kirjaudu sisään. Nyt näet karttatasovalinnassa kaikkien niiden seurojen kartat, joihin sinulla on Reviirin kautta pääsyoikeus.

3. Karttaselain-ohjelman käyttöönotto

Karttaselain-sovelluksen avulla voit hyödyntää Oma Riista -palvelun aineistoja metsästyskartoissa. Tämä mahdollistaa metsästysalueiden ja rajoitusten tarkastelun sekä reittisuunnittelun entistä helpommin ja joustavammin.

Karttaselain-sovelluksen käyttö Oma Riista -aineistojen kanssa edellyttää voimassa olevaa Plus-tilausta. Seuraavassa on ohjeet Oma Riista -aineistojen käyttöönottoon Karttaselain-sovelluksessa:

 1. Asenna Karttaselain-sovellus älypuhelimeesi Google Play -kaupasta (Android) tai Apple-kaupasta (iPhone).
 2. Hanki Karttaselain Plus -tilaus sovelluksen kautta.
 3. Avaa sovelluksen asetukset ja valitse ”Oma Riista -aineistojen lataus” -osio.
 4. Kirjaudu sisään Oma Riista -tunnuksillasi.
 5. Valitse haluamasi aineistot ja lataa ne sovellukseen.
 6. Aineistot ovat nyt käytettävissäsi Karttaselain-sovelluksessa, ja voit hyödyntää niitä metsästysretkillesi.

Oma Riista -aineistojen avulla Karttaselain-sovellus tarjoaa kattavan työkalun metsästäjille, joka auttaa suunnittelemaan ja toteuttamaan metsästysretkiä entistä tehokkaammin.

Mikäli Karttaselain-sovelluksen asennuksessa tulee ongelmia, niin lue ohjeet Karttaselaimen tukisivustolta Oma Riista -aineistojen käyttöönottamiseksi.

Katso myös