Kivääriradat

Hammaslahden ampumaurheilukeskus tarjoaa monipuoliset puitteet metsästysammunnan harjoitteluun, metsästysaseiden kohdistamiseen ja liikkuvan maalin ammuntaan. Keskuksesta löytyvät luodikkoradat 100 m ja 300 m, hirvirata 75 m /100 m, pienoishirvi/villikarjurata 50 m(jossa saa ampua vain pienoiskiväärillä), pistoolirata sekä hyökkäävä karhu.

Toivomme näillä radoilla suoritettavan vastuullista ammuntaa ja pyritään välttämään taulualueen tukirakenteisiin osumista. Mikäli osutte kuitenkin näihin rakenteisiin niin siitä olisi vastuullista ilmoittaa, että voisimme suorittaa korjaukset ajoissa. Samalla ampujat voisivat myös osallistua korjaustoimen­piteisiin. Vahinko-osumista ja niiden ilmoittamisesta ei rangaista vaan se on kaikkien ampujien parhaaksi. Jokaiselle tulee hutilaukauksia.

Kaikille ampujille tiedoksi, että mitä tuotte sinne niin huolehtikaa, että jätteet laitetaan niille kuuluviin astioihin ja hylsyt laitetaan omiin astioihinsa.

100 metrin luodikkorata

100 metrin katetulla luodikkoradalla on erikseen ilman vaimenninta ampuville varatut paikat. Taulualueella on selkeät, numeroidut taulut, joiden avulla ampuja voi helposti seurata osumiaan ja tehdä tarvittavia säätöjä aseeseensa. Ammutut laukaukset tulee kirjata vihkoon.

300 metrin luodikkorata

300 metrin luodikkoradalla on myös katettu ampumapaikka, joka tarjoaa suojaa ja mukavuutta harjoitteluun. Radalla on välivalli ilman katosta 150 metrin etäisyydellä tauluista. Pistooliammunta vaihtelevilta etäisyyksiltä suositeltavaa suorittaa 300 metrin luodikkoradan päätyvallin luona. Metallitauluihin ampuminen sallittua vain 300 metrin luodikkoradalla.

Hirvirata 75 metriä/100 metriä

Hirviradan kaukosäädintä säilytetään hirviratalaitteen rakennuksessa kiskojen oikeassa päädyssä. Kaukosäädin viedään sinne ammunnan päätyttyä ja kaukosäätimen virta tulee kytkeä pois päältä. 75 metrin hirviammuntakoppi liikkuu kiskoilla. 100 metrin hirviammuntakopissa on ampumapaikat neljälle, joka mahdollistaa toisen ampujaparin ”kylmillä” olon kilpailuissa toisen parin ampuessa kilpalaukauksia. Ammutut laukaukset tulee kirjata vihkoon.

Pienoishirvi-/villikarjurata 50 metriä

Edullinen ja helppo tapa aloittaa ja harjoittaa liikkuvan maalin ammuntaa on pienoishirvi. Pienoishirvessä ammutaan kaksipäiseen liikkuvaan hirvikuvioon 22LR pienoiskiväärillä. Taulu on ampujan näkyvissä 5 sekunnin juoksun(kaukosäätimessä hidas) aikana 10 metrin matkan. Villikarjussa hitaat(5 s), nopeat(2,5 s) ja sekajuoksut(hidas/nopea).

50 metrin pienoishirvi-/villikarjuradalle kytketään virrat 75/100 metrin hirviratalaitteen rakennuksesta ja lisäksi pienoishirvi-/villikarjuratalaitteen rakennuksesta (jossa kauko-ohjainta säilytetään). Radalla on ampumakatos, jossa voi ampua kaksi ampujaa yhtä aikaa. Radalla mahtuu kilpailuissa olemaan neljä ampujaa samanaikaisesti niin, että toinen pari on ”kylmillä” ja toinen pari ampuu kilpalaukauksia. Radalla saa ampua vain pienoiskiväärillä.

Pistoolirata

Pistooliradalla on ampumakatos. Ampumataulutelineet tulee asettaa niitä varten olevalle betonilaatalle. Pistooliammunta vaihtelevilta etäisyyksiltä suositeltavaa suorittaa 300 metrin luodikkoradan päätyvallin luona. Metallitauluihin ampuminen sallittua vain 300 metrin luodikkoradalla.

Hyökkäävä karhu

75m/100m hirviradan yhteydessä on myös hyökkäävän karhun rata. Tämän radan käyttö on sallittu vain radan käytön hallitsevien henkilöiden johdolla. Lisäksi radan käytöstä peritään kaikilta muilta kuin seuran jäseniltä pieni korvaus.

Hammaslahden ampumaurheilukeskus tarjoaa näin ollen erinomaiset puitteet niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin ampujille. Muista aina noudattaa turvallisuusohjeita ja huolehtia hyvästä ampumaharjoittelun etiketistä.

Katso myös