Koulutus- ja huoltorakennus ulkoa

Hammas­lahden ampuma­urheilu­keskus

Hammaslahden ampumaurheilukeskus tarjoaa puitteet ampumaharrastukselle. Keskuksessa on useita kivääri- ja haulikkoratoja sekä sauna-, koulutus- ja majoitustilat.

Ajo-ohje

Hammaslahden ampumaurheilukeskus sijaitsee noin 5 km:n päässä Hammaslahden keskustasta. Osoite on:

Hammaslahden ampumaurheilukeskus
Rikasteentie 118
82200 HAMMASLAHTI

Aja Kuutostieltä Kiihtelysvaaran suuntaan n. 1 km, ja käänny vasemmalle. Seuraa ampumaurheilu­keskuksen viittoja.

Avaimen haku

Hammaslahden ampumaurheilukeskuksen alue on aidattu ja pääsy sisälle porttien kautta virallisten ampumisaikojen ulkopuolella on mahdollista ainoastaan avaimen avulla. Avaimen voi noutaa kuittausta vastaan lähistöllä sijaitsevalta Hammaslahden K-Marketilta (aiemmin haku tapahtui Honkavaaran Gulf -huoltoasemalta, mutta huomioithan, että paikka on vaihtunut K-Markettiin helmikuusta 2024 lähtien). Muistathan ottaa mukaasi metsästyskortin tai Metsästäjäliiton jäsenkortin, jotta voit todistaa kuuluvasi Joensuun Seudun Riistanhoitoyhdistykseen, kun haet avainta!

Mikäli olet ns. ulkopuolinen henkilö ja haluat tulla ampumaan se on mahdollista maksamalla 10 € kerta tai 100 € kausimaksun K-Marketilta saatavalla tilisiirrolla. Esitä kausimaksu kuitti K-Marketissa avainta hakiessa. Haulikkoradoilla on vain ohjattua toimintaa kts. kalenteri.

Majoitus-/sauna­rakennus

Hammaslahden ampumaurheilukeskuksesta löytyy majoitus-/saunarakennus. Ko. tilat ovat vuokrattavissa 50€/vrk jäsen tai 150€/vrk ei jäsen. Vuokrauksiin liittyvissä asioissa ota yhteyttä Jarmo Tanniseen (puh. +358 50 067 8891).

Majoitus-/saunarakennuksessa on tilava keittiö/olohuone, kaksi erillistä makuuhuonetta ja pesutilat sekä sauna. Keittiö- ja olohuonetilassa on varustuksena ilmalämpöpumppu sekä televisio. Keittiön varustuksena uuni/liesi, jääkaappi, mikroaaltouuni, tiskikone ja vedenkeitin. Pesutiloista löytyy wc ja uloskäynti terassille. Saunaosasto on avara ja moderni, tarjoten mukavat puitteet rentoutumiseen.

Pyhäselän Metsästäjät ry. on saanut rahoitusta sauna- ja majoitusrakennuksen toteuttamiseksi Joensuun Seudun Leader-yhdistykseltä EU:n siirtymäkauden aikana vuosina 2021-2022. Tämä tuki on mahdollistanut nykyaikaisten ja viihtyisien tilojen rakentamisen käyttäjien iloksi.

Koulutus-/huolto­rakennus

Hammaslahden ampumaurheilukeskuksen sisääntuloalueella sijaitsee monipuolinen koulutus- ja huoltorakennus, joka on tarkoitettu ampumaradan käyttäjien hyödynnettäväksi. Huoltorakennuksen sisältä löytyy tilava sali, jossa toimii myös kahvio. Täällä voit nauttia virvokkeita ja pientä purtavaa harjoitusten lomassa. Rakennuksesta löytyy tuomarihuone kilpailuja ja tapahtumia varten.

Merkkilippu

Huoltorakennuksen kulmassa on punainen merkkilippu, joka tulee asettaa pidikkeeseen silloin, kun 300 metrin radalla on toimintaa. Tämä varmistaa turvallisuuden alueella.

WC-tilat

Hammaslahden ampumaurheilukeskuksen wc-tilat sijaitsevat kivääriratojen lähellä, koulutus-/huoltorakennuksen ja hirviratojen välimaastossa.

Hinnasto ja ratojen käyttö

Haulikkoradat

Haulikkoradoilla ammunta on sallittu ainoastaan ohjattuna sovituilla ammuntapäivillä. Omatoiminen ratojen käyttö ja omien heittimien tai kiekkojen käyttö on ehdottomasti kiellettyä.

Asehihnojen käyttö haulikkoradoilla on kielletty.

Haulikkoratojen ammuntapäivät

Ohjatut haulikkoammunnat järjestetään tiistaisin ja torstaisin klo 17-20 sekä lauantaina klo 10-12 (jos ampujia on, ammunta jatkuu klo 15 saakka). Tarkista seuran kalenterista ammuntojen aloitus- ja lopetuspäivät keväällä ja syksyllä!

Kiekkohinnat

Poistamme käteismaksut haulikkoradoilta ja siirrymme käyttämään maksupäätettä ja korttimaksu toimii tällöin käteisen tilalla. Muut entiset maksutavat toimivat kuten tähänkin saakka.

Jäsenkiekko / Pyhäselän Metsästäjät ry jäsenet:

  • 6 € / kierros
  • 55 € / 10 kierrosta

Vieraskiekko:

  • 8 € / kiekko
  • 70 € / 10 kierrosta
  • 210 € / 40 kierrosta

Yksittäisistä yrityksille ja/tai henkilöille järjestettävistä ammunnoista peritään ratamaksua 60 €/kerta, maksimiaika n. 3 tuntia. Kokopäivän tapahtumasta ratamaksu 170 €.

Kivääriradat

Kivääriradat ovat vain Joensuun Seudun riistanhoitoyhdistyksen jäsenten käytössä. Joensuun Seudun RHY:n jäsenet voivat käyttää kivääriratoja maksutta.

Muiden henkilöiden ja yhdistysten on mahdollista ostaa kivääriradoille lupa Hammaslahden K-Marketilta. Sieltä saa tilisiirtolomakkeen, johon täytetään yhteystiedot ja maksun tiedot. Tilisiirto suoritetaan mahdollisimman pian. Kausiluvan kanssa on pidettävä mukana kuitti. Maksukuitti ja henkilöllisyys voidaan tarkistaa radalla.

Kivääriratojen hinnat

Yksityishenkilöt:

  • 10 € / kerta
  • 100 € / vuosi

Yhdistykset:

  • 500 €/vuosi

ePassin käyttö

Hammaslahden ampumaurheilukeskuksessa hyväksytään nyt ePassi maksutapana, sillä olemme liittyneet ePassi-käyttöpaikkoihin.

TYKY-toiminta

Pyhäselän Metsästäjät tarjoaa työpaikoille työhyvinvointia edistävää TYKY-toimintaa järjestämällä ohjattua haulikkoammuntaa (trap/skeet). Tämä aktiviteetti tarjoaa mukavaa yhdessäoloa ja virkistystä työyhteisölle.

Voit ottaa yhteyttä Timo Pölläseen liittyen TYKY-toimintaan ja haulikkoammunnan järjestämiseen. Timon yhteystiedot löydät verkkosivuston ”Yhteystiedot”-osion kautta, josta voit tarkistaa hänen puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa ja muut tarvittavat tiedot yhteydenottoa varten.

Katso myös