Metsästyskartat

Karttaohjelmat apuna metsästykseen

Pyhäselän Metsästäjät ry:n ajantasaisia metsästyskarttoja ylläpidetään Oma riista -palvelussa, joka on Suomen riistakeskuksen metsästäjille tarjoama sähköinen asiointipalvelu. Metsästysarttoja ja lisäksi seuran maanvuokraussopimuksia ylläpidetään myös Reviiri -karttaohjelmassa, jonka kartat saa näkymään b-bark sovelluksen ilmaiseen versioon.

Seuramme metsästysmaat on mahdollista saada kätevästi näkyviin myös Karttaselain-sovellukseen. Toiminnon käyttö edellyttää voimassa olevaa Plus-tilausta.

1. Oma riista -palvelun käyttöönotto

Tunnukset oma.riista.fi -palveluun kannattaa luoda pöytäkoneella tai kannettavalla, koska mobiilisovelluksesta luontia ei voi viedä loppuun asti. Kun tunnukset on luotu, voi Oma riista -sovelluksen ladata ja asentaa kännykkään Google Play -kaupasta (Android-puhelimet) tai Apple-kaupasta (iPhone-puhelimet). Tunnuksen luontia varten tarvitset toimivan, henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen.

Oma riista -tunnuksen luonnin vaiheet:

1. Luo Oma riista -tunnukset tästä linkistä.

2. Välitä Miikka Puustiselle (ks. Seuran yhteystiedot) metsästäjänumerosi (Huom. ei siis Metsästäjäliiton jäsennumeroa vaan Suomen riistakeskuksen mestästäjänumero, jonka löydät metsästyskortistasi).

3. Miikka lähettää sinulle kutsun Oma riista -palveluun

4. Käy hyväksymässä Miikan lähettämä kutsu pöytäkoneella (puhelimeen asennettavasta mobiilisovelluksesta kutsua ei toistaiseksi voi hyväksyä)

5. Tämä jälkeen pääset näkemään Oma riistasta Pyhäselän Metsästäjien ajantasaiset metsästyskartat (esim. karhujahti, pienriista ja hirven metsästys).

2. Reviiri-ohjelman käyttöönotto

Reviiri -karttaohjelmaa käytetään lähinnä maanvuokraussopimusten ylläpitämiseen. Sen käyttö on ilmainen seuran jäsenille ja varajäsenille. Tunnukset Reviiriin saa Jouni Karppiselta tai Miikka Puustiselta ks. Seuran yhteystiedot.

Yksityiskohtaiset ohjeet Reviiri -karttaohjelman käyttöön ottoon löytyy tästä linkistä.

Karttaohjelmasta seuran jäsenet pystyvät näkemään seuralle vuokratut maa-alueet, ja mitä missäkin saa metsästää. Ohjelmasta voi myös tulostaa itselleen metsästyskarttoja eri metsästysmuotoihin.

3. Karttaselain-ohjelman käyttöönotto

Oma Riista -aineistoja voi käyttää myös Karttaselain-sovelluksessa. Tutustu tarkemmin Oma Riista -aineistojen käyttöönottoon Karttaselaimessa.